Vágólapra másolva!
Saját honlapján jelentette be visszavonulását a németek háromszoros olimpiai és 16-szoros világbajnok gyorskorcsolyázónője, Anni Friesinger.

"Aki ismer engem, tudja, bármit megadtam volna, hogy ott lehessek a 2011-es inzelli világbajnokságon. De jelenlegi állás szerint a márciusban megműtött jobb térdem már sohasem lesz tökéletes" - mondta honlapján Friesinger.

"Nagyon nehéz meghoznom a végső lépést, de nem akarok hazudni magamnak. Vége. Köszönöm a családomnak, támogatóimnak, barátaimnak, edzőimnek, nagyon sok sikert ünnepeltünk együtt."

Friesinger 1977. január 11-én született Bad Reichenhallban, nemcsak szülei, de két testvére, Agnes és Jan is gyorskorcsolyázók voltak. Anni 2009-ben ment feleségül a szintén olimpiai és világbajnok holland Ids Postmához.

Forrás: AFP

Pályafutása során háromszor nyert olimpiai bajnoki címet, 2002-ben, Salt Lake Cityben 1500 méteren diadalmaskodott, 2006-ban Torinóban és 2010-ben, Vancouverben pedig tagja volt az üldözéses csapatversenyben győztes német együttesnek. Ezek mellett 1998-ban, Naganóban 3000 méteren és 2006-ban, Torinóban 1000 méteren bronzérmet szerzett. 1998 és 2009 között 16-szor nyert vb-aranyat.

Forrás: anni-friesinger.de

"Nincs szexisebb, mint a gyorskorcsolyázó hölgyek feneke. Az én sportágam tiszta erotika" - nyilatkozta Anni, aki Katerina Witt 1998-as vetkőzése után nem sokat tétovázott, s ledobálta magáról a ruhadarabokat, így állt modellt. Nem véletlenül kapta a "Sexy Anni" becenevet, a Playboy mellett a Stern és a Maxima is rá tudta venni, hogy pózoljon.