Vágólapra másolva!
A hetedik helyen kiemelt Szávay Ágnes szombaton két játszmában legyőzte a cseh Lucie Hradeckát, és bejutott a 220 ezer dollár összdíjazású, prágai salakpályás nőitenisz-torna vasárnapi döntőjébe. Oldalán Monica Niculescuval párosban is bejutott a fináléba.

A mindössze 80 percig tartó mérkőzésen Szávay és riválisa is küszködött a szervajátékával, Hradeckának az első játszmában egyszer sem sikerült hoznia a sajátját, így a magáét csak kétszer elvesztő magyar 6:2-re hozta a szettet.

A folytatásban a múlt héten Budapesten győztes Szávay gyorsan meglépett 3:0-ra, ám később ismét bizonytalankodott, így 3:2-re feljött a hazai játékos. Ezek után megint a másik szerváiból éltek a játékosok: előbb a magyar vette el Hradeckáét, majd fordítva, ám mivel így mindig Szávay került két játékos előnybe, 5:4-es vezetésénél a cseh újabb hibája a mérkőzés végét jelentette.

Szávay Ágnes ezzel sorozatban kilencedik mérkőzését nyerte meg, s egy héten belül második WTA-fináléjára készülhet (múlt héten Budapesten győzni tudott), melyben a szintén cseh Barbora Zahlavova-Strycova lesz az ellenfele.

Eredmény, elődöntő:
Szávay (7.) - Hradecká (cseh) 6:2, 6:4

korábban:
Zahlavova-Strycova (cseh, 8.) - Schnyder (svájci) 6:2, 6:0

Szávay Ágnes - oldalán Monica Niculescuval - párosban is bejutott a prágai torna döntőjébe. A viadal honlapja szerint a magyar, román duó a négy között a fehérorosz Jekatyerina Dzshalevics, Tatyjana Pucsek kettőst verte szombaton két szettben, 1 óra 12 perc alatt. Szávayék duója a vasárnapi fináléban a Bacsinszky Tímea, Tathiana Garbin svájci, olasz kettőssel mérkőzik.

"Nagyon boldog vagyok, hogy egyesben és párosban is döntős lehetek" - nyilatkozta sikere után a 21 éves magyar teniszező. "Riválisom a második szettben egy kissé feljavult, én is többet rontottam, de sikerült átvészelnem ezt a helyzetet, és nyertem. A gyomrom szerencsére sokkal jobban van, és a lábsérülésem sem rosszabbodott. A párosmeccs remek levezető volt, egy sor nyerő ütést sikerült ütnöm, jól ment a játék, azt is mondhatnám: szárnyaltam. Vasárnap Zahlavova következik, ez lesz az első meccsünk."

Eredmény, páros, elődöntő:
Szávay, Niculescu (magyar, román, 3.) - Dzshalevics, Pucsek (fehérorosz) 6:2, 6:3

* * *

Bejutott a döntőbe az első helyen kiemelt - hazai közönség előtt szereplő - Robin Söderling a 450 ezer euró összdíjazású, svédországi salakpályás férfitornán, miután a szombati elődöntőben három játszmában nyert a spanyol David Ferrer ellen. A címvédő Söderling ellenfele a vasárnapi fináléban a spanyol Nicolas Almagro lesz, aki honfitársát, Tommy Robredót győzte le két sima szettben.

Eredmények, elődöntő:
Söderling (svéd, 1.) - Ferrer (spanyol, 3.) 4:6, 6:3, 6:2
Almagro (spanyol, 4.) - Robredo (spanyol, 5.) 6:1, 6:3