Vágólapra másolva!
Jimmy Jump ott van ugyan a barcelonai atlétikai Európa-bajnokságon, ám az [origo]-nak azt írta: most nem fog ugrani. A katalán szurkoló - akinek az a specialitása, hogy a nagy sporteseményeken, piros sapkában befut a pályára - elárulta azt is, hogy a dél-afrikai vb-döntőben az volt a terve, hogy csak a második félidőben fut be, ám amikor meglátta a trófeát a kezdés előtt, nem bírt tovább várni.

"Üdvözletem küldöm Barcelonából, az atlétikai Európa-bajnokságról! Úgy gondolom, most nem fogok ugrani, fel kell töltődnöm, várnom kell egy-két hónapot két ugrás között, a vb-döntő pedig még elég friss élmény" - írta e-mailben Jimmy Jump az [origo]-nak.

A világszerte ismert, 36 éves szurkoló - aki több BL-döntőben és a 2004-es Eb-fináléban is befutott már a pályára - a johannesburgi vb-döntőről a következőket mindenképp el akarta még mondani: "A döntőben csak a második félidőben akartam ugrani, ám amikor láttam, hogy Cannavaro leteszi a szépséges trófeát, meggondoltam magam. Megkaptam a jelet, Isten hangját, és megindultam a trófea felé."

A többi azóta már (futball)történelem: Jimmy Jump egy hosszú sprint után elérte a vb-trófeát, s a barretinájával sikeresen eltalálta az aranyszínű szobrot (igaz, a terve az volt, hogy ráhúzza a piros sapkát), amikor a biztonságiak nagynehezen elkapták, és kivitték a gyepről. Az ugrásról később az egyik televízió 3D-s elemzést is készített.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=38ZWI7gWF1rcNvHb


A világ egyik leghíresebb jumpere azt ígérte az [origo]-nak: ha teheti, eljön egyszer Budapestre is, hogy meglátogasson egy városi futballderbit.