Vágólapra másolva!
A mexikói Juan Manuel Marquez pontozással nyert az amerikai Juan Diaz ellen a WBA (Boksz Világszövetség) és a WBO (Boksz Világszervezet) könnyűsúlyú világbajnoki címéért zajló találkozón.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban, a Las Vegas-i Mandalay Bay Hotelben rendezték meg a 2009-es év legjobb mérkőzésének visszavágóját. A tavalyi meccsen Marquez technikai KO-val nyert a kilencedik menetben, és a többség most is őt tartotta favoritnak.

A 36 éves mexikói klasszisban nem is kellett csalódniuk a szurkolóknak, a jobban védekező és sokkal pontosabb Marquez sorra nyerte a meneteket, pedig a 10 évvel fiatalabb Diaz nagyot küzdött, és a tőle megszokott támadóbokszot igyekezett erőltetni.

Diaz gondjait egy sérülés is növelte, ugyanis a houstoni bunyós szája egy Marquez ütés következtében rondán felszakadt. Az összecsapás folyamán végül a kemény ütésváltások ellenére sem történt padlózás, és 12 menetet követően a döntnökök 117-111, 116-112, 118-110 arányban egyhangúan Marquez győzelmét hirdették ki, aki ezzel megvédte könnyűsúlyú koronáit, és a hírek szerint legközelebb a WBA kisváltósúlyú bajnokával, az angol Amir Khannal mérheti össze az erejét. Marquez pályafutása 51. győzelmét aratta (öt vereség és egy döntetlen csúfítja némiképp a mérlegét), míg Diaz 35 diadala mellé negyedik vereségét gyűjtötte be.

Marquez győzelme azt jelenti, hogy újabb pszichopolip született a focivébén megcsodált Paul után, Oscar, a Las Vegas-i akvárium lakója ugyanis a mexikói bunyósra tippelt.

www.profiboksz.hu