Vágólapra másolva!
A nyolcadik helyen végzett a Pataki Viktória, Németh Róbert páros a csengtui öttusa-világbajnokság vasárnapi váltóversenyében, melyet vegyes csapatokkal rendeztek.

A dobogóra a lengyelek, az ukránok és a litvánok állhattak fel a 19 duót felvonultató mezőnyben.

A magyarok a vívás után kilencedikek voltak, aztán a 2x100 m-es úszóváltóban a negyedik legjobb időt érték el, ezzel két pozíciót előreléptek. Ezután nagyon összeszedett, koncentrált produkcióval megnyerték a lovaglást - Pataki hibátlanul, Németh két akadályveréssel ment végig a pályán -, s ennek, valamint több rivális rontásának eredményeként másodikként kezdhették a 2x2000 m-es, lövészetekkel megszakított futást.

A sűrű élmezőnyben az első és a nyolcadik között mindössze 19 másodperc volt a különbség a startnál. A táv során többször változott a sorrend, Pataki elsőre még az élcsoporttal, egészen pontosan elsőként, második sorozata után viszont csak hetedikként jött ki a lőállásból, majd futótávja végén kilencedikként váltotta Némethet, aki két jó sorozattal egy helyet előrelépett.

Pataki vívásban, úszásban és lovaglásban, Németh pedig úszásban, lovaglásban és a kombinált számban nyújtott jó teljesítményt. A dobogóra azok a párosok állhattak, amelyek tagjainál nem volt lyukas szám. Vegyes váltót először rendeztek felnőtt vb-n.

Hétfőn a férfiak váltóversenyére kerül sor a viadalon.

"Nagy reményekkel nem vághattunk neki ennek a napnak, ráadásul három szám után minimális volt a különbség, így sejthettük, hogy komoly szerepe lesz a kombinált résznek, azt pedig tudtuk, hogy Pataki ebben nem túl jó" - mondta az MTI-nek Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

"Ezzel együtt ő volt a nap meglepetése, három számban is a hátán vitte a párost, jól vívott és úszott, a lovaglásban parádés teljesítménnyel tartotta életben a reményeket, és végül a kombinált számban is csak a második lövészete nem sikerült. A nap során ez volt az egyetlen, amiben hibázott. A végeredményt alapvetően meghatározta, hogy néhány csapat friss emberekkel indult."

vegyes váltó, világbajnok: Lengyelország (Sylvia Czwojdzinska, Remigiusz Golis) 5660 pont
2. Ukrajna (Viktoria Teresuk, Pavlo Timoscsenko) 5622
3. Litvánia (Donata Rimsaite, Justinas Kinderis) 5594
...8. MAGYARORSZÁG (Pataki Viktória, Németh Róbert) 5252 (vívás: 38 győzelem/34 vereség/832 pont, úszás: 2:00.44 perc/1356 pont, lovaglás: 1160 pont, lövészet-futás: 17:24.12 perc/1904 pont)