Vágólapra másolva!
Hetedik menetes KO-győzelemmel gyűjtötte be a cirkálósúlyú Európa-bajnoki címet Alexander Frenkel, aki a korábbi WBO-világbajnokot, a walesi Enzo Maccarinellit győzte le.

A Sauerland Event ukrán származású, de német állampolgárságú öklözője a korábbi WBO-világbajnok walesi Enzo Maccarinellivel csapott össze a Frank Warren promóter által szervezett birminghami profigála főmérkőzésén. A találkozó sokkal inkább taktikus, semmint látványos küzdelmet hozott, és egészen a végzetes hetedik menetig kiegyenlítettnek mondható összecsapást láthatott a publikum.

Az ominózus felvonásban aztán kissé váratlanul megvillant Frenkel balhorga, és az állcsúcsra mért kegyetlen bomba után padlóra került Maccarinelli. A címvédő nagy nehézségek árán talpra állt, és Erkki Meronen mérkőzésvezető a számolást követően annak ellenére is továbbengedte a mérkőzést, hogy Maccarinelli szemmel láthatóan rossz állapotban volt, és komoly koordinációs problémákkal küzdött. Riválisa zavartságát és szédültségét látva Frenkel nem habozott, és közel lépve egy elsöprő, fejre indított sorozattal lerohanta Maccarinellit, aki szinte le sem tudta reagálni a gyors ütéseket, és a brutális akciót követően gyakorlatilag ájultan vágódott el a szorítóban.

A meccset eldöntő pillanatok a két leütéssel:


A bíró számolás nélkül azonnal véget vetett a mérkőzésnek, és a nagyon rossz állapotban, fennakadt szemekkel fekvő Maccarinellit percekig ápolták a padlón, de végül szerencsére felállt, és úgy tűnt, komolyabb baj nélkül megúszta a félelmetes kiütést. A 25 éves Frenkel ezzel profi pályafutása legértékesebb győzelmét aratta és továbbra is őrzi veretlenségét, míg a 30 éves, Európa-bajnoki címét elveszítő Maccarinelli számára vélhetően csak álom marad az újabb világbajnoki címmérkőzés lehetősége.