Vágólapra másolva!
A nyolcadik helyen kiemelt Szávay Ágnes három játszmában, 2 óra 43 perc alatt legyőzte a címvédő japán Kimiko Date Krummot a 220 ezer dollár összdíjazású, szöuli keménypályás nőitenisz-torna pénteki negyeddöntőjében, és a fináléba kerülésért az ötödikként kiemelt Alisza Klejbanovával találkozik.

A világranglista 38. helyén álló magyar játékos a viadal honlapja szerint remekelt az első játszmában, a másodikban viszont az ázsiai játékos - aki jövő kedden lesz 40 esztendős - rövidítésben egyenlített.

A döntő szett elején Szávay elvette ellenfele adogatását, majd így tett 3:1-nél is, innen pedig már nem volt visszaút Date Krummnak, még akkor sem, ha 5:2-nél ő is brékelt. Az elődöntőben az ötödik helyen kiemelt orosz Klejbanova lesz Szávay ellenfele.

"Nagy csatát vívtunk. Kimikót jó játékosnak tartom, és egészen a végéig keményen harcolt" - mondta Szávay a találkozó utáni sajtótájékoztatón. Hozzátette: bízik benne, hogy megint bekerül a ranglistán a legjobb 30 közé, és így majd kiemelt lehet a jövő évi Grand Slam-viadalokon is. "Azt gondolom, ez a fő cél, és ehhez még több meccset kell nyernem." - nyilatkozott Szávay.

eredmények, negyeddöntő:
Szávay (8.) - Date Krumm (japán) 6:2, 6:7 (3-7), 6:3
Petrova (orosz, 1.) - Flipkens (belga) 6:2, 6:1
Klejbanova (orosz, 5.) - Makarova (orosz) 6:1, 6:2
Zakopalova (cseh) - Szafina (orosz) 7:5, 6:3

A szombati elődöntőkben:
Szávay - Klejbanova
Petrova - Zakopalova

A 220 ezer dollár összdíjazású taskenti női torna pénteki elődöntőjében:
Vesznyina (orosz, 4.) - Niculescu (román, 5.) 6:3, 3:6, 6:4
Kudrjavcova (orosz, 7.) - Rogyina (orosz) 6:1, 3:6, 6:3