Vágólapra másolva!
Két felhozó meccsen aratott sima győzelme után jövő tavasszal valószínűleg Európa-bajnoki címért léphet ringbe ifj. Balzsay Károly, a Boksz Világszervezet (WBO) korábbi nagyközépsúlyú világbajnoka.

"Az Universum már szervezi az Eb-meccset, sőt már akár január közepén bokszolhattam volna a címért, ám az még túl korai lenne, szükségem van a meccsek után egy kis pihenőre, aztán egy komoly felkészülésre" - mondta a Budapesti Kommunikációs Főiskolán tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján az itt tanuló 31 éves bokszoló (23 győzelem, 2 vereség).

A múlt pénteken a szerb Misa Nikolic kiütésével 23. profi mérkőzését megnyerő Balzsay közölte, hogy a tavaly elszenvedett két veresége után néhány hetet gondolkodott csak a jövőjéről, s miután túltette magát a kudarcokon, úgy döntött, visszatér a ringbe.

Az elhatározás után klubjával, az Universummal egyeztetett, s elmondása szerint a nehéz helyzetben lévő német istálló azóta is mindenben tartja magát megállapodásukhoz.

"Több verzió is volt már arra, hogy kivel bokszolhatok majd az EBU övéért, most úgy tűnik, egy finn céggel folynak a tárgyalások, s finn ellenfelem lehet - jelentette ki az amatőrök között Eb-ezüstérmes öklöző. - Azt gondolom, a meccsre a március közepe már tökéletesen megfelelő időpont volna."

A finn ellenfél Amin Asikainen lenne, a 34 éves bunyós karrierje során eddig 31 meccset vívott, amiből huszonnyolcat megnyert, hármat elvesztett.

Az egykor szebb napokat látott Universumnál Balzsay szerint változó a hangulat, a versenyzők és edzők a tréningek során teszik a dolgukat, maximális erőbedobással dolgoznak, de a termen kívül mindenki a jövőről gondolkodik. A fordított alapállású magyar az utóbbi napok hírei után optimistább, mint volt.

Balzsay, illetve a klub tervei szerint a sikeres Eb-címmeccs után már jövő ősszel sor kerülhet egy világbajnoki címmeccsre, ahol a magyar ökölvívó visszaszerezheti tavaly augusztusban Budapesten elbukott övét.