Vágólapra másolva!
Szombat este csapott össze Kanadában a félnehézsúly két kiemelkedő alakja, Jean Pascal és Bernard Hopkins. Utóbbi kétszer is padlózott a meccs elején, végül mégis döntetlenre mentett, amivel Pascal maradt a világbajnok.

A mérkőzést elég visszafogottan kezdték, azonban az első menet legvégén Pascal egy fülre mért jobbkezes ütéssel padlóra küldte ellenfelét.

A folytatásban kiegyenlített küzdelem folyt, azonban a harmadik menet végén egy balhorogtól Hopkins ismét térdre ereszkedett. Ekkor úgy tünt, hogy a 18 évvel fiatalabb kanadai bunyós már a mérkőzés első negyedében eldönti a találkozót a maga javára.

Azonban innentől kezdve gyakorlailag végig az amerikai versenyző akarata érvényesült, folyamatos előremozgással és nagyon jó százalékban célba juttatott jabekkel tartotta sakkban ellenfelét. A találkozó ezen szakaszában még 1-1 olyan padlóra kerülést is feljegyezhetünk mindkét oldalról amit csúszásnak könyvelt el a mérkőzésvezető.

Az utolsó menetre hatalmas elánnal érkeztek a versenyzők ahol igazi adok-kapok alakult ki. A mérkőzés végén a döntnökök 114-112 (Hopkins), 113-113 és 114-114 arányban döntetlent hirdettek, így Jean Pascal maradt a WBC félnehézsúlyú világbajnoka.

www.profiboksz.hu