Vágólapra másolva!
Január 8-án címegyesítő mérkőzést vív a Bokszvilágszervezet (WBO)  világbajnoka, Jürgen Brähmer a Bokszvilágszövetség (WBA) félnehézsúlyú trónján lévő Beibut Sumenovval. A szervezet gyakorlata szerint a meccs győztese onnantól kezdve szuperbajnoki státuszt kap, a világbajnoki címért pedig a ranglista két legjobb helyezését birtokló bokszolót versenyeztetik.

A WBA listáján jelenleg a szervezet korábbi bajnoka, a spanyol Gabriel Campillo szerepel első helyen (ő indoklás nélkül pár nappal ezelőtt mondta vissza januári Európa-bajnoki címmeccsét), a második pozícióban pedig a veretlen Erdei Zsolt található.

A szervezet tehát minden valószínűséggel a két volt világbajnoknak ajánlja majd fel a lehetőséget, Erdei tanácsadója, Greg Leon szerint ugyanakkor Bernard Hopkins skalpjának begyűjtése az első számú célja a félnehézsúly és cirkálósúly korábbi uralkodójának.

"Mióta csak ismerem, Erdei Zsolt legnagyobb vágyálma Bernard Hopkins legyőzése. Most viszont már egyértelmű, hogy Jean Pascal legközelebb Chad Dawsonnal bokszol, mi pedig minden követ megmozgatunk, hogy összeállítsuk az élő legendát az én veretlen sztárommal. Természetesen, amennyiben a WBA hivatalosan is elrendeli az Erdei-Campillo címmeccset, óriási megtiszteltetésnek fogjuk tekinteni és mérlegre tesszük a lehetőségeinket".

Erdei Zsoltot már az IBF is jegyzi

A négy nagy szervezet közül utolsóként az IBF is rangsorolta a korábban már a WBC (5.), WBO (2.) és WBA (2.) szövetségek által ilyen módon elismert Erdei Zsoltot. A volt félnehéz- és cirkálósúlyú világbajnok magyar bunyós az IBF december 30-án kiadott összesítésben a 15-ös lista 10. helyén található a félnehézsúlyú kategóriában, amelynek jelenlegi világbajnoka az amerikai Tavoris Cloud.