Vágólapra másolva!
Arn Gréta egy óra 22 perc alatt két játszmában diadalmaskodott a címvédő belga Yanina Wickmayer felett magyar idő szerint szombat hajnalban a 220 ezer dollár összdíjazású aucklandi keménypályás tenisztorna döntőjében.

A harminegy éves magyar kirobbanó formában játszott a fináléban, és második helyen kiemelt ellenfelének több mint harminc rontása is segítette. Amikor a mérkőzésért adogatott, 0-30-as hátrányba került, és a gém során két kettős hibát is ütött - egyet meccslabdánál -, de végül behúzta a diadalt.

"Amikor kettős hibát ütöttem a meccslabdánál, megremegtem" - mondta a találkozó után. "Azt mondtam magamnak: 'üsd meg! Ha bemegy, bemegy, ha kimegy, akkor úgyis mindegy, úgyhogy üsd meg!' Nem tudom leírni ezt az érzést, nem hiszem el, hogy ez megtörtént. Egy álmom vált valóra."


Az már biztos, hogy Arn Gréta nagyot ugrik előre a WTA világranglistáján, amelyen jelenleg a 88., ugyanis a végső győzelemért 280 pont jár, így akár 30 helyet is javíthat. Ráadásul összesen 37 ezer dollárral is gazdagodik.


Ez volt a magyar teniszező második WTA-döntője, az elsőt 2007-ben a portugáliai Estorilban szintén megnyerte.

Eredmény, döntő:
ARN GRÉTA - Wickmayer (belga, 2.) 6:3, 6:3