Vágólapra másolva!
Sérülése miatt már a negyeddöntőben kiesett az Australian Openen a nagy esélyes Rafael Nadal. A világelső spanyolon látszott, hogy fájdalmai vannak, ami miatt csak szenved a pályán, a mérkőzés után azonban titokzatosan úgy fogalmazott: "Nem kötelességem elmondani, hogy mit éreztem a pályán."
Nadal fájdalmas búcsút vett Melbourne-től

Forrás: AFP
Nadal szenvedése képekben - kattintson!

Zsinórban három Grand Slam-győzelemmel érkezett Melbourne-be Rafael Nadal, majd miután könnyű ágon szinte szárnyalt a nyolcaddöntőig, a legjobb négy közé jutásért váratlan vereséget szenvedett David Ferrertől.

A világelső sérüléssel bajlódott, de nem árulta el a mérkőzés után, pontosan mijét fájlalta, és mennyire: "Nehéz nap ez a számomra, nem tudtam ennél többet nyújtani, és David nagyszerűen játszott. A győztes, egyben a barátom iránti tiszteletből inkább a meccsről beszélnék. Ennél többre ma nem voltam képes, ő viszont nagyon magas szinten játszott."

Az újságírók persze Nadal sérülésére voltak kíváncsiak, de ő csak nem beszélt erről: "Nem kötelességem elmondani, hogy mit éreztem a pályán, de nyilvánvalóan nem voltam a legjobb formámban. Már a találkozó elején éreztem, hogy gondjaim vannak, aztán nemsokára véget is ért a meccs."

Ferrer szerint a továbbjutása ilyen körülmények közt nem az igazi: "Nagy győzelem ez számomra, de nem olyan, mint egy valódi győzelem. Rafa sérült volt, én meg próbáltam figyelni a saját játékomra."