Vágólapra másolva!
Szokatlanul korán véget ért Rafael Nadal számára az Australian Open. A sérüléssel bajlódó spanyol világelsőt honfitársa, David Ferrer búcsúztatta a negyeddöntőben.

Amilyen könnyedén menetelt Nadal a legjobb nyolcig, olyan hirtelen véget ért számára az év első Grand Slam tornája. A spanyol klasszis az első két meccsén összesen négy gémet vesztett, miközben csak 149 percet töltött a pályán. Következett a világranglistán 199. Bernard Tomic, majd a szintén sima három szettben elintézett Marin Cilic.

A második komolyabb akadályon aztán fennakadt Nadal. A világelső meghúzta a bal combját, már a mérkőzés elejétől csóválta a fejét, grimaszolt, és hamar ápolást is kért. A kényszerszünetben ugyanakkor nem is az orvossal, inkább edzőjével konzultált.

Forrás: MTI
Nadalt Ferrer és a sérülés együtt állította meg. További képekért kettintson a fotóra!

A mallorcai becsülettel végigjátszotta a meccset, de a roppant erősen összpontosító Ferrer ellen ilyen állapotban nem volt esélye. Nadal sérülése ellenére az első szerváinak átlagsebessége hajszálnyival nagyobb volt, mint Ferreréi (179 km/óra a 178-cal szemben). A találkozó két óra 33 percen át tartott.

Nadal az utolsó három Grand Slam-torna mindegyikét megnyerte, így Melbourne-ben bezárhatta volna a kört. A csupán 24 évesen már kilenc GS-címnél járó spanyol tavaly ugyanebben a fázisban térdproblémái miatt feladta az Australian Opent.

Ferrer 15. Nadal elleni meccsén negyedszer tudott győzni, a következő körben Andy Murrayvel találkozik majd.

A Nadal vereségétől sokkolt rajongók üzenetei elárasztották a Twittert, míg David Ferrer neve pillanatok alatt az ötödik legkeresettebb kifejezés lett világszerte.

Australian Open, negyeddöntő:
Nadal (spanyol, 1.) - Ferrer (spanyol, 7.) 6:4, 6:2, 6:3
Murray (brit, 5.) - Dolgopolov (ukrán) 7:5, 6:3, 6:7, 6:3

nők:
Zvonarjova (orosz, 2.) - Kvitova (cseh, 25.) 6:2, 6:4
Clijsters (belga, 3.) - Radwanska (lengyel, 21.) 6:3, 7:6 (7-4)

Az elődöntőben:
Murray - Ferrer
Djokovic (szerb, 3.) - Federer (svájci, 2.)

nők:
Wozniacki (dán, 1.) - Na Li (kínai, 9.)
Clijsters - Zvonarjova