Vágólapra másolva!
Kiesett Rafael Nadal legyőzője az Australian Openen. David Ferrer az elődöntő első játszmáját óriási küzdelemben megnyerte, aztán viszont kettőt is elbukott rövidítésben, egyet pedig nagyon simán Andy Murray ellen. A döntőben  az ötödik kiemelt skót Novak Djokoviccsal találkozik.

Végletekig kiélezett csatát hozott Andy Murray és David Ferrer elődöntője az év első Grand Slam tornáján. Az első két szettnek szinte minden gémje szorosan alakult, összesen 16 bréklabdával. Előbb a hetedik kiemelt spanyol tett szert előnyre, majd a második játszma végén Murray rövidítésben egyenlített: a brit már 6:5-nél is az egyenlítésért adogathatott, ekkor azonban még Ferrer visszabrékelt. A tie-breaket aztán 7-2-vel nyerte a brit.

Forrás: MTI
A meccs elején Ferrer örülhetett

Pontosan két óra küzdelem után 1-1-re állt a meccs. A harmadik szett látszólag sima 6:1-gyel lett Murrayé, de jellemző, hogy az ötödik kiemeltnek hét fogadóelőnyt is hárítania kellett, miközben ő maga háromból kettőt kihasznált, a játékrész pedig 42 percesre nyúlt, ami műanyag borításon közel sem számít rövidnek.

A negyedik szett elején kis ideig úgy tűnt, Ferrer végleg kipukkadt, ám Murray hiába lépett el 2:0-ra, a spanyol 3:2-re fordított. Ettől fogva azonban mindketten hozták adogatásaikat, egészen 6:6-ig. Újabb rövidítés jött, melynek már az elején látszott, mennyire számít minden nüansz: Murraynél outot ítéltek, challenge-et kért, jogosan. Új adogatás következett, ami után Murrayé lett az első pont. A továbbiakban az AusOpen tavalyi döntőse sokat mozgatta ellenfelét, 6:1-re elhúzott, az öt meccslabdája közül pedig a másodikat kihasználta. A találkozó 14 perc híján négy óra hosszúra nyúlt.

Forrás: MTI
Murray két rövidítést is simán nyert

A vasárnapi döntőben Murray Novak Djokoviccsal találkozik majd. A Roger Federert búcsúztató szerb és a brit egymás elleni párharcában az előbbi vezet 4-3-ra. Murray a 2008-as US Open és a tavalyi melbourne-i verseny után a harmadik Grand Slam döntőjére, és az első győzelmére készülhet. Djokovic már nyert GS-t, 2008-ban Jo-Wilfried Tsongát győzte le, éppen Melbourne-ben.

Australian Open, elődöntő:
Murray (brit, 5.) - Ferrer (spanyol, 7.) 4:6, 7:6 (7-2), 6:1, 7:6 (7-2)