Vágólapra másolva!
Az első helyen kiemelt spanyol Fernando Verdasco simán került be az elődöntőbe, ugyanakkor a másodikként rangsorolt francia Gael Monfils hasonlóképpen kétszettes győzelem után visszalépett az 531 ezer dollár összdíjazású, San Jose-i keménypályás férfitenisz-tornán.

Monfils csuklósérülés miatt volt kénytelen nemet mondani a folytatásra. Ellenfele, a kanadai Milos Raonic így játék nélkül döntős. Az egyetlen szombati elődöntőben Verdasco a visszatérését követően egyre jobban teljesítő argentin Martin del Potróval találkozik.

negyeddöntő:
Verdasco (spanyol, 1.) - Isztomin (üzbég, 5.) 6:4, 6:4
Monfils (francia, 2.) - Smyczek (amerikai) 6:4, 7:6 (8-6)
Raonic (kanadai) - Berankis (litván) 6:4, 7:6 (7-2)
Del Potro (argentin) - Hewitt (ausztrál, 7.) 6:2, 6:3

A címvédő és első helyen kiemelt svéd Robin Söderling egy simább, majd egy küzdelmesebb játszmában nyert a hatodikként rangsorolt orosz Mihail Juzsnyij ellen a tavalyi finálé visszavágóján, s a legjobb négy közé jutott az 1,45 millió euró összdíjazású fedettpályás rotterdami versenyen.

A negyedikként kiemelt cseh Tomas Berdych influenzás lett, s visszalépett, így a rangsorban nyolcadik francia Jo-Wilfried Tsonga mérkőzés nélkül került az elődöntőbe.

negyeddöntő:
Söderling (svéd, 1.) -Juzsnyij (orosz, 6.) 6:4, 7:6 (7-5)
Tsonga (francia, 8.) - Berdych (cseh, 4.) - mérkőzés nélkül
Ljubicic (horvát, 7.) - Bagdatisz (ciprusi) 6:4, 6:7 (6-8), 7:6 (7-4)
Troicki (szerb) - Cilic (horvát) 7:5, 6:3

Az elődöntőben: Söderling-Troicki, Ljubicic-Tsonga

Az első helyen kiemelt spanyol Nicolas Almagro és a negyedikként rangsorolt ukrán Alekszandr Dolgopolov vívja a döntőt a brazíliai Costa do Sauipe-on zajló, 470 200 dollár összdíjazású salakpályás viadalon. Almagro 2008-ban megnyerte ezt a viadalt, ugyanakkor Dolgopolovnak a mostani az első fináléja ATP-tornán.

elődöntő:
Almagro (spanyol, 1.) - Chela (argentin, 5.) 1:6, 6:2, 6:4
Dolgopolov (ukrán, 4.) - Mello (brazil) 6:2, 6:1