Vágólapra másolva!
Felgyógyult arcüreggyulladásából Berki Krisztián, a lólengés világbajnoka, aki bár gyengesége miatt kénytelen kihagyni a hétvégi párizsi Világkupát, ott lehet az április elején, Berlinben sorra kerülő tornász Európa-bajnokságra utazó magyar csapatban.

Kovács István vezetőedző Berkit és Hídvégi Videt már korábban jelölte az Eb-csapatba, a szerbajnokság és a szerdán megtartott második válogató alapján pedig, az egyéni összetett eredményeket figyelembe véve, további két fiatalt, Tálas Bencét és Vlacsil Attilát választott be a csapatba - tájékoztatta a szövetség csütörtökön az MTI-t.

"A csapat az április 3-i utazásig Budapesten készül. Az előzetes tervek szerint az Eb-n Berki lovon indul, Hídvégi lábsérülése miatt a két lábszert, az ugrást és a talajt kihagyja, míg Tálas és Vlacsil mind a hat szeren szerepel" - nyilatkozta Kovács.

A ritmikus gimnasztikázóknál a Nemzetközi Óbuda Kupával zárult a válogatóversenyek sora, ahol Vass Dóra valamennyi szerben és összetettben is győzni tudott. Sinkó Andrea szövetségi kapitány azt mondta, a két hét múlva esedékes edzőbizottsági ülésen jelölik ki a szeptemberben sorra kerülő világbajnokságra utazó csapatot.

A rg-sek a jövő hét végén az olaszországi Pesaróba utaznak Világkupára, ahol az egyéni versenyzők mellett mind a felnőtt, mind a junior együttes kéziszercsapat is érdekelt lesz.