Vágólapra másolva!
Ahogy az idei első három női tőr Világkupa-verseny közül kettőn, úgy a negyediken, a budapestin is Mohamed Aida szerepelt a legjobban a magyarok közül, ami ezúttal a 13. helyet jelentette a számára.

Mohamed Aida a szombati első két fordulóban magabiztosan nyert egy kínai és egy amerikai tőröző ellen, a világbajnoki címvédő Elisa Di Francisca azonban ezúttal nagy falatnak bizonyult.

"Az első asszóm nehezebb volt, mint a második, de mindkettőben aktívnak kellett lenni, nem lehetett csak úgy álldogálni" - mondta Mohamed. "Addigi teljesítményem alapján többet vártam a Di Francisca elleni asszótól, de nem sikerült megvalósítanom, amit elterveztem, mert a régi mozdulatok nem jöttek elő. Nagyon bánt, hogy így megvert, egyszerűen megevett ebédre. A tavalyi világbajnokságon kikaptam tőle, viszont mielőtt szültem, többször is legyőztem őt. Az eltelt időben nagyot változott a vívása, nem csinál ugyan sok mindent, de amit igen, azt tökéletesen."

A legjobb 64 között csupán két magyar szerepelt az Angyalföldi Sportközpontban, 16 hazai vívó nem jutott tovább a pénteki selejtezőből. A Mohamedhez hasonlóan főtáblás Varga Gabriella első orosz ellenfelét legyőzte, a másodikat viszont már nem, ezzel 30. lett.

A Vk-viadalon 29 ország 169 tőrözője indult. Nem volt ott a mezőnyben a hétfőn térdműtéten átesett Knapek Edina. A négyes döntő 15 órakor kezdődik. Vasárnap csapatversenyt rendeznek.