Vágólapra másolva!
Egy hete egy moszkvai kórházban kezelik a jégtáncos Hoffmann Nórát, aki így nem biztos, hogy elindulhat az áprilisi világbajnokságon. Korábban a magyar szövetség szakágvezetője, Nagy Sándor azt közölte, hogy Hoffmannt még a kivizsgálása napján kiengedték a kórházból, mert csak gyomorrontása volt.

A jégtáncost múlt szombaton vitték kórházba az orosz fővárosban, ahol párjával, Makszim Zavozinnal gyakorolt az áprilisi vb-re. Egészen csütörtökig magas láza volt, amit csak péntekre sikerült lejjebb szorítani. Az orvosok sokáig nem tudták megmondani, hogy pontosan mi a baj, mostanra azonban kilencvenkilenc százalékos valószínűséggel megállapították, hogy vesemedence-gyulladása van.

A huszonöt éves korcsolyázó a Magyar Televízió péntek esti Telesport című műsorában úgy nyilatkozott, hogy magas láza miatt erősen legyengült, így egyelőre kérdéses, hogy ott lehet-e a vb-n.

"Hazautazásom után Magyarországon konzultálok az orvosokkal, azután dől csak el, hogy mikor állhatok újra edzésbe" - fogalmazott Hoffmann. "Mindenképpen jó lenne elindulni a világbajnokságon, mert a Japánban történt természeti csapás miatt Moszkvában, számunkra szinte hazai pályán rendezik meg."

Nagy Sándor, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) jégtánc-szakágvezetője szerdán az MTI-nek azt mondta, Hoffmannt a kivizsgálás után kiengedték, ugyanis kiderült, egyszerű gyomorrontásról van szó. A jégtáncos a Telesportnak úgy nyilatkozott, hetek óta nem beszélt Nagy Sándorral, és a szakágvezető által elmondottak messze állnak a valóságtól.