Vágólapra másolva!
Az 59 kilós Sleisz Gabriella és a 63 kg-osok között szereplő Sastin Marianna egyformán kikapott a bronzmérkőzésen, így mindketten az ötödik helyen végeztek a dortmundi birkózó Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

Sleisz a nap során előbb legyőzte a montenegrói Mirjana Martinovicot, majd kikapott az azeri Julija Ratkevicstől, a vigaszági első mérkőzésén viszont megint nyert, mégpedig az olasz Simona Corbani ellen. A bronzcsatában a brit színekben szereplő, 2006-ban ukránként Európa-bajnok Olga Butkevics volt az ellenfele, aki két menetben kerekedett felül rajta.

Sastin a lengyel Monika Ewa Michalik és az olasz Maria Diana elleni győzelmét követően az elődöntőben kikapott a bolgár színekben versenyző Tajbe Musztafa Juszeintől, végül a harmadik helyért rendezett mérkőzésen is vereséget szenvedett, az orosz Inna Trazsukovától kapott ki.

Szerencse Mónika (67 kg) és Godó Kitty (72) hamarabb befejezte szereplését. Mindketten kikaptak az első mérkőzésükön, legyőzőjük pedig nem jutott el a döntőig, így a vigaszágon sem folytathatták menetelésüket.