Vágólapra másolva!

"Kicsit kiestem a pikszisből" - a kajakos Gönczy Gábor egyesben bizonyítana

Gönczy Gábor két esztendővel ezelőtt a kajak-kenu Európa-bajnokság K-2 1000 méteres távján ezüstérmes volt Kökény Roland oldalán. A fiatal kajakos pályáját azonban keresztülhúzta egy régi betegség: gerincsérve miatt egy teljes szezont ki kellett hagynia. Kiss István tanítványa azonban tavaly szeptemberben ismét elkezdte a felkészülést.

"Ilyen jól még nem sikerült a téli és tavaszi felkészülésem, nagyon jó formában vagyok" - újságolta a sevillai edzőtáborból nemrégiben hazatért Gönczy Gábor. A 2009-es brandenburgi Európa-bajnokságon K-2 1000 méteren ezüstérmet szerző fiatal kajakos számára azonban nem volt ennyire biztató és pozitív az elmúlt időszak. A 2010-es idényt gerincsérve miatt kihagyta Kiss István tanítványa, aki a nyarat úszóedzésekkel töltötte el.

"Minden nap egy órát úsztam, és természetesen gyógytornáztam. Igyekeztem megerősíteni a hasamat és a hátamat, és szerencsére most már jó ideje tünetmentes vagyok. Korábban minden fejmozdulatomat éles fájdalom kísérte, így jobbnak láttam, ha egy időre leteszem a lapátot. Tavaly szeptemberben azonban újra elkezdtem az edzéseket, és az eredményeim azt mutatják, rengeteget léptem előre" - magyarázza a fiatal kajakos, aki szerint remekül sikerült az öthetes sevillai edzőtáborozás is.

"Tényleg minden jól ment a vízen. Csak a negyedik héten volt egy kis betegségem, de az sem vetett vissza annyira. Ettől függetlenül úgy érzem, én egy kicsit kiestem a pikszisből, nem nagyon számolnak velem a csapathajókat illetően, pedig lehet, hogy helyem lenne a négyesben. Sevillában mindössze egyszer ültem a négyesben, talán adhattak volna több lehetőséget is. De nem rágódom ezen, majd megpróbálom ezer egyesben bebizonyítani, hogy velem is érdemes számolni. Pillanatnyilag ez az egy eszközöm van" - mondja Gönczy Gábor, aki apró lépésekben szeretne az idén előre haladni, egyelőre arra fókuszál, hogy benne legyen a májusi racicei Világkupára utazó négyesben.

"Már ősz óta jó kedvvel, pozitív gondolatokkal készülök erre az idényre, és bár úgy érzem, egy kicsit a háttérben vagyok, bízom benne, hogy én is ott leszek majd a világbajnoki csapatban. De hogy melyik számban, arra most még nem tudnék válaszolni."