Vágólapra másolva!
A litván Virgilius Alekna is elfogadta a meghívást a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjra, így újabb legendás sportolóval bővült a torna sztárvendégeinek sora.

A már korábban bejelentett klasszis, a kétszer is a világ legjobb női atlétájának választott amerikai Sandra Richards-Ross után az esemény szervezői újabb világklasszisok részvételéről számoltak be.

A kétszeres olimpiai bajnok diszkoszvető, Virgilius Alekna is a két magyar kitűnőség, az athéni olimpiai ezüstérmes Kővágó Zoltán és a müncheni Európa-bajnok, vb-ezüstérmes Fazekas Róbert ellenfele lesz július 30-án a Puskás Ferenc Stadionban.

Két kitűnő sprinter is visszaigazolta már a részvételét. Az amerikai Darvis Patton kétszer is tagja volt a világbajnokságot nyert amerikai 4x100 méteres váltónak, egyéniben pedig 200 méteres síkfutásban vb-ezüstéremmel rendelkezik. A 100 méteres futásban mind a pekingi olimpián, mind a berlini világbajnokságon a döntőbe került, 9.89 mp-es egyéni csúcsa önmagáért beszél.

Patton nem akármilyen ellenfelet kap az olimpiai és világbajnoki aranyérmes jamaikai Michael Frater személyében. A 28 éves kiválóság, akinek az egyéni legjobbja 9.97 mp, váltóban győzött Pekingben és Berlinben, de egyéni 100 méteren is remek eredményei vannak: ezüstérmes volt a helsinki vb-n, míg a pekingi olimpián a hatodik helyen végzett. Nem mellesleg világcsúcstartónak is mondhatja magát, hiszen a pekingi olimpián 37.10 másodperccel győztes jamaikai váltónál eddig még soha senki nem futott 4x100 méteren jobb eredményt.