Vágólapra másolva!
Rendkívül patinás helyen edzett magyar idő szerint péntek hajnalban Erdei Zsolt. Philadelphiában, a Bernard Hopkins felkészüléseit segítő Danny Davis menedzselte Joe Hand Boxing Gymben készült a magyar bokszoló a Byron Michell elleni félnehézsúlyú meccsére.

A városban ezen kívül a James Shuler Memorial Gym számít neves edzőteremnek, a magyar öklöző élt is a lehetőséggel, és az igazi amerikai bokszterem hangulatát nyújtó helyen sparringolt. A teremben több világbajnok is felbukkant, köztük a Tavoris Cloud ellen ringbe szálló Yusaf Mack. Erdei sparringpartnere Dhafir Smith volt, akivel a philadelphiai felkészülés hetében összesen négyszer szállt ringbe, mind a négy alkalommal magabiztos fölényt és jó formát mutatva.

Erdeinek mégsem volt könnyű dolga: az edzőteremben légiós kiképzésnek beillő hőség és páratartalom uralkodott.

"Borzalmas hőség és pára volt a teremben, szinte bemelegíteni sem kellett volna. A hangulat azonban fantasztikus. Itt a hatévestől egészen a visszavonult bokszolókig, a világbajnokokon át mindenki jelen van, és bokszol" - sorolta a benyomásait Erdei.

"Pezseg az élet, zajlik a zsákolás, a sparring, a bemelegítés, tele a terem, szinte egy tűt sem lehet leejteni. Mindenki nagyon barátságosan fogadott, és a második edzésemen már látszott, sikerült kivívnom a tiszteletüket is. Megnézték a meneteimet, és elismeréssel nyugtázták" - folytatta a magyar.

Forrás: Megaphone menedzsment

Bár a felkészüléssel jól halad, azért még nincs kész a harcra Erdei: "Cunninghammel és Mackkel is több alkalommal beszéltünk, hiszen egymás mellett edzettünk. Itt érződik, hogy mindenki egyenrangú, megvan a kellő szakmai tisztelet. Úgy érzem, jól haladok a felkészüléssel, de persze a finomhangolás még hátra van."