Vágólapra másolva!
Öt nappal az után, hogy elbukta első fordulóbeli mérkőzését a Roland Garroson, Patty Schnyder hivatalosan is bejelentette, visszavonul az aktív játéktól. A svájci teniszező pályafutása során tizenegy WTA-tornát nyert egyéniben, 2005-ben a világranglista hetedik helyéig küzdötte fel magát, jelenleg az 55. pozícióban található.

"Eljött az idő, hogy lezárjak egy fejezetet az életemben" - mondta könnyeivel küszködve Schnyder. "Mindig szerettem volna Grand Slam-tornát nyerni, sajnos, ez már csupán örök álom marad."

A teniszező elmondta, úgy érezte, még lehet néhány jó éve a sportágban, de az elmúlt öt hét salakpályás versenyei során egyre jobban elhatalmasodott rajta az érzés, hogy valami mást szeretne csinálni.

"Miután Párizsban az első fordulóban kikaptam Sorana Cirsteától, döntöttem" - tette hozzá.

A 33 éves Schnyder pályafutása során összesen 59-szer lépett pályára Grand Slam-tornán (1997 és 2009 között sorozatban 52-szer), legnagyobb sikerét a 2004-es ausztrál nyílt teniszbajnokságon érte el, amikor elődöntőt vívhatott.

Legjobb helyezéseként 2005-ben világraglista-7. volt, összesen 94 héten át szerepelt a top 10-ben.

Forrás: AFP/Thomas Coex

Pályafutása során tizenegy WTA-tornát nyert egyéniben, ötöt párosban, egy ideig Szávay Ágnessel az oldalán is próbálkozott. Összesen 552 mérkőzést nyert, és 361-et veszített el, az idén mindössze tizenkét mérkőzést vívott, és csak három győzelmet aratott.

Három alkalommal (1998, 2002, 2005) kvalifikálta magát a WTA-világbajnokságra, összesen 37 Fed-kupa-mérkőzést vívott a svájci válogatottal, országát három olimpián (1996, 2004, 2008) képviselte.

Ha elolvasta a cikket, töltse ki az [origo] focikvízét is, és nyerjen válogatott sporteszközöket!