Vágólapra másolva!
Féléves szünet után Atlantic Cityben lépett ismét ringbe Erdei Zsolt. A korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profiökölvívó-világbajnok a hatodik menetig engedte játszadozni ellenfelét, akkor kétszer is padlóra küldte az amerikai Byron Mitchellt, megszerezve ezzel harmincharmadik profi győzelmét.

Utoljára 2010. november 20-án, a kenyai Samson Onyango ellen lépett szorítóba Erdei Zsolt korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profiökölvívó-világbajnok, aki ezúttal Atlantic Cityben az amerikai Byron Mitchell elleni mérkőzéssel tett nagy lépést egy vb-címmeccs felé. A 37 éves, veretlen magyar egyértelmű esélyesnek számított a tízmenetesre tervezett összecsapáson, noha 37 éves riválisa 2001 márciusától két éven át volt a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nagyközépsúlyú világbajnoka.

Erdei abban reménykedhetett, hogy győzelmével közelebb kerülhet egy nagy mérkőzéshez, számára a célt feltétlen az jelentené, hogy olyan klasszissal bokszolhatna akár címmérkőzést is, mint Chad Dawson, Antonio Tarver vagy a közelmúltban 46 évesen világbajnoki övet szerző Bernard Hopkins.

Mindjárt az első menethez lelkes magyar szurkolás járult, zúgott a "Ria, ria, Hungária", Erdei egy felütés-horog kombinációval nyitott, többször megsorozta amerikai riválisát. A magyar sokkal erőteljesebbnek, fürgébbnek tűnt, a menet utolsó húsz másodpercében majdnem meg is rendítette Mitchellt.

A második menet elején két ütéssel az amerikai is jelezte, ringben van, de Erdei jóval iskolázottabb bunyója ellen nem sokat tudott tenni. A blokkot könnyedén ütötte át a magyar, és testre is megdolgozta riválisát. A harmadik menetben a kombinációk mellett egy-egy balegyenes okozott zavart Mitchellnél, kicsit pontosabb ütésekkel akár a mérkőzést is befejezhette volna idő előtt.

A negyedik menet elején Erdei védekezve pihent, majd a balegyeneseit elővéve ismét Mitchell fejét vette célba, ekkor azonban az amerikai még állta a pofonokat. Az ötödik menetben folytatódott Erdei fölénye, az amerikai tehcnikája inkább dulakodásra volt alkalmas, semmint komoly bokszra.

A hatodik menetig kellett várni az első padlózásra, Erdei lecsapta Mitchellt, aki kétségbeesetten próbálkozott fogásokkal. A második számolás után a bíró jelezte, ennyi volt - Erdei TKO-sikerével amerikai korszaka második sikerét aratta.

Forrás: AFP
További képekért kattintson ide!

"A negyedik menetben nyugodtam meg, amikor a balegyeneseket elkezdtem ütni. Az elején éreztem a feszültséget, idő kellett a megnyugváshoz" - mondta a Sport M csatornának nyilatkozva Erdei. "A gyerek nagyon bírta az ütéseket. Láttam korábban, milyen stílust képvisel, ehhez kellőképpen fel is készültem, de arra nem készültem, hogy mindenáron ki kell ütnöm. Ha tízes skálán kell magam értékelni, akkor 7,8-asra bunyóztam, van még bennem fejlődési lehetőség."

Erdei elmondta, nem akar találgatni a jövőbeli ellenfeleket illetően. "Nem akarok kihívogatni mindenkit nagypofájúan, nem az én stílusom, ezt a promóterek intézik majd."