Vágólapra másolva!
Az első fordulóban a tizedikként rangsorolt ausztrál Samantha Stosur felett aratott győzelem után a fehérorosz Anasztaszja Jakimova ellen folytatta menetelését Czink Melinda az angol nyílt teniszbajnokságon. A magyar játékos esőszünetekkel tarkított csatában 7:5, 6:3-ra győzött, és bejutott a harmadik fordulóba.

Eredmény, női egyes, 2. forduló:
Czink Melinda - Anasztaszja Jakimova (fehérorosz) 7:5, 6:3

A viadal honlapja szerint a világranglistán 262. magyar játékos - aki a nyitókörben a tizedikként rangsorolt ausztrál Samantha Stosurt búcsúztatta - az első szettben kétszer, a másodikban pedig egyszer vette el a WTA-rangsorban 100. riválisa adogatását, és végül 1 óra 25 perc alatt nyerte az esőszünettel tarkított mérkőzést. A 28 éves magyar játékos pályafutása során először szerepelhet a legjobb 32 között a londoni Grand Slam-tornán.

Czink a harmadik körben a 20. helyen kiemelt kínai Peng Su-aj és a brit Elena Baltacha meccsének győztesével találkozik majd.

Az élő közvetítés:

A világranglista századik helyén álló Jakimova és a 262. Czink korábban még soha sem játszott egymással. A fehérorosz az első fordulóban a svéd Sofia Arvidssont búcsúztatta. Az első szettben Czink kezdte az adogatást és mindjárt semmire hozta is (1:0), Jakimova sokkal nehezebben, bréklabdát hárítva egyenlített (1:1). Czink másodszorra és harmadszorra sem hibázott (2:1), ellenfele azonban nem tudta hozni harmadik adogatójátékát (4:2).

Czink ugyan több ki nem kényszerített hibát vétett, de több nyerő ütése mellett az első szervéit is magabiztosabban hozta, 5:2-nél látszott, ugyanabban a formában teniszezik, mint Stosur ellen.

Jakimova azonban nem adta fel először hozta a saját szervajátékát (5:3), majd ő is brékelt (5:4), végül kiegyenlített (5:5).

A zsinórban három elbukott játék után Czink összekapta magát, ha nehezen is, de hozta adogatását (6:5), majd két szettlabdája közül a másodikat értékesítve nyerte a játszmát (7:5).

Kis esőszünet után ugyan Czink megnyerte az első játékot (1:0), de újra rákezdett az eső és csak közel 45 perces kényszerszünet után folytatódhatott a mérkőzés.

Czinket a kis közjáték nem zavarta meg, kiválóan folytatta, és gyorsan elnyerte Jakimova adogatását (2:0), majd ezzel a lendülettel el is veszítette a sajátját (2:1). Jakimova lendülete az egyenlítésig kitartott (2:2). Szerencsére Czink megtalálta nyerő adogatójátékát (3:2), majd folytatva a szett duplázós hagyományait ismét elvette Jakimova adogatását (4:2).

A meccs ugyanúgy folytatódott, mint az első szettben, Czink hozta adogatását, így elhúzott 5:2-re. Jakimova hozta saját pontjait (5:3), Czink így már a mérkőzés megnyeréséért szerválhatott. A magyar csillag ezúttal nem idegeskedte el, 40:0-nél három mérkőzéslabdához jutott, és az elsőt értékesítette is.

Ezzel bejutott a harmadik fordulóba, ahol a Elena Baltacha (brit) - Peng Su-aj (kínai, 20.) összecsapás továbbjutójával meccselhet.