Vágólapra másolva!
A harmadik forduló után búcsúzott Czink Melinda az angol nyílt teniszbajnokság küzdelmeitől, miután a huszadik kiemelt kínai Peng Su-aj magabiztos játékkal, két játszmában legyőzte a világranglistán 262. helyezett magyar játékost.

Női egyes, 3. forduló (nyolcaddöntőbe jutásért):
Czink Melinda (magyar) - Peng Su-aj (kínai, 20.) 2:6, 6:7 (5-7)

Nem sikerült az újabb bravúr Czink Melindának, a magyar játékos rendkívül bizonytalanul kezdett Peng Su-aj ellen, akivel először játszott pályafutása során. Czink ugyan brékelni tudott 1:1-nél, de a folytatásban zsinórban öt játszmát bukott el, miközben rengeteg ki nem kényszerített hibája volt, a röptéi is rendre pontatlanok voltak.

A második játszma derekán úgy tűnt, Czink magára talált, ekkor kétségtelenül ő irányította a találkozót a világranglista 20. helyezettje ellen. 5:4-es magyar vezetésnél azonban több olyan bíró döntés is született, amely Pengnek kedvezett, ez megtörte Czink játékát, aki végül a rövidítésben két meccslabdát is hárított, de a harmadikat már beütötte a kínai játékos.

A meccs 1 óra 22 percig tartott, a vereség ellenére Czink pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el Wimbledonban.

Élő tudósítás

Peng Su-aj adogatásával elkezdődött a találkozó a tizennyolcas pályán, az első pontot viszont Czink Melinda szerezte. Remélhetőleg ma nem kell foglalkozni az időjárással, bár Wimbledon felett borult az égbolt. A kínai hozta az adogatását (0:1), majd harminc mind után egy ásszal és egy hálónál beütött ponttal egyenlített Czink (1:1). Czink brékelt, így már nála az előny (2:1). A magyar játékos több ütése is a hálóban kötött ki, Peng megnyerte a gémet (2:2). Semmi harmincról fordított a kínai, és hozta az adogatását (2:3). Harminc mindnél jól jött volna a sólyomszem, ennek hiányában egy kettős hiba Peng javára eldöntötte Czink szervajátékát (2:4). Peng könnyedén hozta az adogatását (2:5), a következő játékban pedig elérhetetlennek tűnő labdákat adott vissza, míg Czinknek sok ki nem kényszerített hibája volt az első szettben (2:6).

Ha nehezen is, de Peng a második szettben is hozta az első adogatását (0:1). Czink sokat bizonytalankodott szervajátékában, de magára talált, és egyenlített (1:1). Czink tizenhárom ki nem kényszerített hibánál jár, erre a gémre is jutott kettő (1:2). A magyar játékosnak ezúttal bejöttek a röptéi, az utolsó pontnál a háló és a vonal is vele volt (2:2). Czink összeszedettebb játékkal brékelni tudott (3:2), ettől elkapta a fonalat, és hozta az adogatását (4:2). Három bréklabdát hárítva Peng nem engedte elhúzni Czinket (4:3), aki semmi harmincról nyerte meg a szervajátékát, így egy gémre van a játszmagyőzelemtől (5:3). A kínai azonban két szettlabdát is hárított (5:4), majd egyenlített Peng (5:5). A magyar játékos a meccsben maradásért szerválhat (5:6), nem remegett meg a keze, rövidítés következik (6:6). Peng bírta jobban az idegek harcát, és megnyerte a mérkőzést, pedig Czink két meccslabdát is hárított (6:7, 5-7).

Előzmények

A világranglistán 262. magyar játékos - aki a nyitókörben a 10. helyen rangsorolt ausztrál Samantha Stosurt, a 64 között pedig a fehérorosz Anasztaszja Jakimovát búcsúztatta - pályafutása során először szerepelhet a legjobb 32 között a londoni Grand Slam-tornán.

A 28 éves Czink Melinda még nem játszott a nála három évvel fiatalabb Peng Su-ajjal. A két játékos súlyra és magasságra közel egyforma, viszont Czink már büszkélkedhet tornagyőzelemmel (Quebec City, 2009), míg kínai riválisa nem.