Vágólapra másolva!
Szombaton a kvalifikációval kezdődik a Római Teniszakadémián az év legrangosabb hazai tenisztornája, a 220 ezer dollár összdíjazású Poli-Farbe Budapest Grand Prix, amelyen várhatóan pályára lép az idei wimbledoni negyeddöntős Cvetana Pironkova is.

A versenyen térdsérülése miatt nem indulhat Arn Gréta, a címvédő és tavalyelőtt is győztes Szávay Ágnes pedig már korábban bejelentette, hogy gerincbántalmai következtében az idén már nem versenyez.

Marosi Katalin a főtáblán kapott helyet, Babos Tímea és Jani Réka Luca pedig a selejtezőben próbál szerencsét.

Pironkova mellett több kiváló teniszező mutatja majd be a tudását a Római Teniszakadémián: eljön Budapestre többek között az olasz Roberta Vinci és Sara Errani, a cseh Klara Zakopalova, a spanyol Anabel Madina Garrigues, és a másodvirágzását élő Jelena Dokic is. A szerb származású ausztrál játékos jelenleg csak a 45. a rangsorban, de legjobbjaként 2002-ben még a negyedik volt.

A sajtótájékoztatóra eljött a Rómában élő Arn Gréta is: "Sajnos, csak a nézőtérről figyelem majd a mérkőzéseket, a részleges térdszalag-szakadásom miatt az orvosok nem engedték, hogy pályára lépjek" - mondta Arn. "Semmiképpen sem szeretnék kockáztatni."

Az egyéni verseny győztese 37 ezer dollárral és 280 világranglista-ponttal gazdagodik majd, míg a döntő vesztese 19 ezerrel és 200 ponttal vigasztalódhat.

A selejtezőkre ingyenes a belépés, míg az egész hetes bérlet hatezer forintba kerül.