Vágólapra másolva!
Rafael Nadal harmadszor nyerheti meg a wimbledoni tenisztornát, miután az elődöntőben kiejtette Andy Murray-t. A spanyol beinjekciózva vállalta a meccset, de Murray sem volt teljesen egészséges: ágyékhúzódással küzdött. Nadalra a döntőben Novak Djokovic vár, aki hétfőtől átveszi a vezetést a világranglistán.

Rafael Nadal vesztett szettel kezdett Andy Murray ellen péntek este: 6:5-ig mindketten hozták adogatásaikat, akkor viszont a spanyol hibázgatott, ellenfele három bréklabdáig jutott, s a másodikat kihasználta.

A következő szettben az egész meccset eldöntő fordulat állt be: 2:1-es vezetésnél Murray két bréklabdához is juthatott volna, de óriási ziccerben hosszút ütött, majd hasonlót hibázott 2:2-nél, ezzel viszont Nadal megnyerte első játékát fogadóként a meccsen. Murray a továbbiakban is hibát hibára halmozott, a spanyol klasszis gond nélkül egyenlített.

A skót a folytatásban sem szedte össze magát, elvesztette a szervagémjét, 0:2 kezdte a második szettet. Nadal egyre magabiztosabbá, Murray egyre gyámoltalanabbá vált, egy újabb 6:2-es szettel fordított a mallorcai.

A negyedik játszma sem indult másképp: Murray elbukta az adogatójátékát, továbbra sem találta önmagát. 2:1-nél végre fogadóként hozhatott volna egy játékot a hazai kedvenc, két lehetősége is volt erre, de Nadal visszaverte a támadást.

2008 és 2010 után ismét megnyerheti tehát Wimbledont a mallorcai, aki sorozatban húsz mérkőzés óta veretlen ezen a tornán.

Wimbledon, férfi egyes, elődöntő:
Rafael Nadal (spanyol, 1.) - Andy Murray (brit, 4.) 5:7, 6:2, 6:2, 6:4

A másik ágon:
Novak Djokovic (szerb, 2.) - Jo-Wilfried Tsonga (francia, 12.) 7:6 (7-4), 6:2, 6:7 (9-11), 6:2