Vágólapra másolva!
Pars Krisztián győzött vasárnap a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) kalapácsvető sorozatának oroszországi állomásán, Zsukovszkijban.

A szombathelyi dobónak ezúttal 79,70 méter elég volt a győzelemhez annak ellenére, hogy a mezőnyben ott volt többek között a világranglistát 81,73 méterrel vezető orosz Alekszej Zagornyij is.

A tavalyi Európa-bajnokságon bronzérmes Pars fölényesen győzött, a második helyen végzett, szintén hazai Kirill Ikonnikov ugyanis 78,63 métert ért el. Zagornyij csupán 72,96-tal zárta a viadalt.

* * *

A harmadik helyen végzett a magyar női válogatott az atlétikai összetett csapat Európa-kupa első osztályában. A viadal honlapja szerint mind a négy magyar induló, Farkas Györgyi, Krizsán Xénia, Babos Rita és Kresz Magdolna kiválóan teljesített az olaszországi Bressanone-ban rendezett - a kupa második vonalának számító - kétnapos hétpróba-versenyen, hárman egyéni csúcsot javítottak.

Az olimpiai és világbajnoki B indulási szintet már korábban teljesített Farkas Györgyi kilenc ponttal, 6068 pontra javította egyéni csúcsát, s ezzel egyéniben a második legjobb lett a lengyel Karolina Tyminska (6297 pont) mögött. Krizsán a negyedik lett szintén új egyéni rekordot jelentő 5794 ponttal, míg az egyébként elsősorban magasugró Babos 5168-cal a 21., Kresz Magdolna pedig - ugyancsak saját csúcsát megdöntve - 4920-szal a 25.

A csapatversenyben a három legjobb eredményét adták össze, így a magyarok 17 030 ponttal lettek harmadikok. Az összetett Európa-kupát most rendezték meg utoljára ebben a formában, a jövőben a férfiak és a nők összevont csapatokban versengenek majd.