Vágólapra másolva!
David Haye később fejezné be pályafutását a Vlagyimir Klicskónak való visszavágás kedvéért, a bokszoló menedzsere szerint viszont sem Vlagyimir, sem Vitalij Klicsko nem jöhet többé szóba. Haye a saját helyzetét egy kolduséhoz hasonlította, az edzője pedig Klicskóék piszkos trükkjeiről beszélt.

Haye a Vlagyimir Klicsko elleni veresége másnapján megalázottan és csendesen nyilatkozott a Telegraph nevű lapnak: "Imádnám, ha ismét a kihívója lehetnék. Utálok veszíteni, ha ajánlana nekem egy visszavágót novemberre, elfogadnám."

A korábbi nehézsúlyú világbajnok korábban szilárdan elhatározta, hogy október 13-án, amikor betölti a 31-et, befejezi pályafutását, ám a szombati vereség után másképp gondolkodik: "Rajta áll, hogy ad-e lehetőséget nekem. Ha úgy akarja, én készen állok."

Haye okos, ravasz ellenfélnek nevezte Klicskót, a mérkőzésről pedig elmondta: "Tudtam, hogy csak kiütéssel nyerhetek, pontozással csekély esélyeim voltak Németországban. Millió és egy dologra panaszkodhatnék, de ez nem változtatna azon, ami a ringben történt. Nem foghatom a törött lábujjamra a történteket. Egy ideális világban összejöhetne a revans. Úgy érzem, nem voltam a legjobb formámban, de sosem tudjuk meg, mi lett volna, ha százszázalékos vagyok. Ha újra meccselhetnénk, néhány dolgot másképp csinálnék."

A lap megkérdezte a britet, mit tenne, ha csak jövőre ajánlana visszavágót Vlagyimir Klicsko. "Komolyan elgondolkodnék rajta. A koldusok nem válogathatnak."

Haye edző-menedzsere, Adam Booth viszont kizártnak tartja a visszavágó lehetőségét, de még egy Vitalij elleni meccset is: "Szó sem lehet róla. Úgy üzletelni velük, hogy nem egyenlő feltételekkel indultok? Soha nem tennék ilyet. Én most David érdekében beszélek, hiszen tudom, mit mondott nekem többször is. Nem fog egy szolgaszerződést aláírni, amire mindig is panaszkodott. Ez a meccs egyenlő feltételekkel ment mindazok miatt, amit Davidnek sikerült elérnie."

Forrás: AFP/Johannes Eisele

Booth a Vitalij Klicsko elleni mérkőzést szintén kizárja: "Az nem egy olyan szerződés lenne, amit David akar, Vitalijnak meg különben is Tomasz Adamekkel van lekötött meccse."

Piszkos trükköket emleget a menedzser

Booth szerint az ukrán stábja piszkos trükkökkel zavarta meg a Haye-tábor munkáját: "Az első és második menetben volt egy kamerás a ringsarkunkban, nem láttam tőle semmit. Lökdöstem a kamerást, illetve lezúztam a combját, amiért később rendőrt hívtak és a letartóztatásomat helyezték kilátásba. Nem tudtam mást tenni, csak combon vágni, hogy eltűnjön az útból."

Haye maga a bevonuláskori biztosítással nem volt elégedett: "Úgy gondoltuk, hogy bevonuláskor a korlátoknál fogunk a ringbe jönni, de Klicskóék emberei középre irányítottak minket. Mondogatták, hogy nem hozhatjuk a saját biztonsági embereinket, mi viszont ragaszodtunk hozzá, és jól tettük, hiszen ha ők nincsenek ott, szétnyom minket a tömeg. Emberek tapostak a lábujjamon. Miért nem a rendes úton, a kordonok felé küldtek minket? Ez mind azért volt, hogy kizökkentsenek."

Forrás: [origo], Profiboksz.hu