Vágólapra másolva!
A július 2-án lejátszott címegyesítő nehézsúlyú ökölvívó mérkőzés után a Vlagyimir Klicskótól egyhangú pontozással kikapó David Haye kijelentette, hogy az ukrán bunyós a világ legjobb bokszolója, akivel szívesen megmérkőzne ismét. A brit ökölvívó szerint, ha Klicsko megtudja, mennyi lett a meccsbevétel, akkor ő sem lesz a visszavágó ellen.

A WBA brit exvilágbajnoka a következőképpen értékelte a meccset a Talksport weboldalnak: "Tudja mindenki, milyen vagyok a meccsek előtt. Ugatok, de aztán harapok is, viszont szombat este utóbbi nem jött össze."

A találkozó után fájó és felduzzadt lábfejét mutogató Haye tudta, hogy csak akkor lehet esélyes, ha kiüti az ukrán világbajnokot. "Vlagyimir egyszerűen túl jó volt. Mindig a kiütésre törekszem, hiszen külhonban kemény dolog pontozással nyerni. Tudtam, hogy ki kell őt ütnöm, másképp nem nyerhetek. Vlagyimir nagyon okos, és nagyon ügyesen használja a balegyenesét. Eltalált néhány ütéssel, de egyiktől sem remegett meg a lábam. Remekül éreztem magam, azt hittem, meg tudom csinálni, de nem jött össze. Jelenleg Klicsko a világ legjobbja."

A 31. születésnapját októberben ünneplő birt bunyós a találkozó óta többször kijelentette, hogy szeretne visszavágót, amely busás hasznot hozhatna mindkét félnek. "Szeretnék újra egy lehetőséget ellene. Normál esetben azonnal meg is adná ezt nekem, és talán így is lesz, ha majd meglátja, mennyit kaszált ezzel a találkozóval. Az ökölvívásban pedig a pénz beszél" - vélekedett Haye, aki már bánja, hogy annyi "baromságot" összehordott a találkozó előtt Klicskóról.

Haye nem tervezi már hosszúra a karrierjét, a visszavágó tökéletes lezárása lehetne pályafutásának. "Három hónapon belül biztosan visszavonulok. Összehoztuk a Klicsko elleni a meccset, mert sok pénzt hozott, és ha Vlagyimirben is tudatosul, hogy mennyit lehet velem keresni, akkor megcsináljuk újra" - zárta az interjút Haye.

[origo], Profiboksz.hu