Vágólapra másolva!
Két világbajnok rúdugró, a német Tim Lobinger és az olasz Giuseppe Gibilisco is indul a Puskás Ferenc Stadionban a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon a jövő héten szombaton.

"Nem akarjuk, hogy elhúzódó legyen a rúdugróverseny, ezért nem nagy létszámú, de roppant erős mezőny szórakoztatja majd a közönséget" - adott tájékoztatást hétfőn Spiriev Attila sportigazgató.

Lobinger a sportág egyik legendás alakja, egyike azon keveseknek, akik már átugrották a bűvös 6 méteres magasságot. Fedett pályás világbajnoki címét 2003-ban Birminghamben szerezte, de nyert két fedett Európa-bajnokságot is. A német sztár ráadásul nagy showman, a közönség és a média egyik nagy kedvence. Gibilisco 2003-ban Párizsban nyert vb-aranyat, majd az athéni olimpián bronzérmet szerzett. Tavaly Barcelonában az Európa-bajnokságon negyedik volt.

A mezőny tagja lesz az a Malte Mohr, aki az All-Athletics.com aktuális világranglistáján a második helyen áll. A 25 éves német rúdugró tavaly Dohában ezüstérmet szerzett a fedett világbajnokságon, az idén pedig bronzérmes lett Párizsban a fedett Európa-bajnokságon.

A résztevők listáját az amerikai Derek Miles - akit a Hopp-Parádékon már láthatott a magyar közönség - a német Fabian Schulze (világranglista 10.) és a cseh Michal Balner (fedett vb-6.) teszi teljessé.

A Gyulai István Memorial legnagyobb sztárjai a sprinter jamaicai Asafa Powell és a sprintkirálynő Veronica Campbell-Brown, a kétszer a világ legjobb atlétájának megválasztott Sanya Richards-Ross, három gátfutó világbajnoknő, a diszkoszvető legenda Virgilijus Alekna, és a paralimpikon Oscar Pistorius lesznek.