Vágólapra másolva!
Két izgalmas nehézsúlyú profiökölvívó-mérkőzésre is sor kerül az augusztus 27-i erfurti gálán, ahol Robert Helenius Szergej Ljahoviccsal, míg Ruszlan Csagajev Alekszander Povetkinnel csap össze.

Az erfurti gála egyik párosításában a jövő nagy reménységének tartott finn Robert Helenius méri össze erejét a korábbi világbajnok fehérorosz Szergej Ljahoviccsal.

Amennyiben a legutóbb Samuel Petert kiütő Helenius ezt a találkozót is megnyeri, feltehetőleg hamarosan egy világbajnoki címmeccsre csengethet valamelyik Klicsko testvérnél.

"Robert nagy jövő elé néz. Folyamatosan fejlődik és egyértelműen megvan a tehetsége ahhoz, hogy világbajnok legyen. Ljahovics kemény ellenfél lesz, de Robert készen fog állni, mikor a kötelek közé lépnek" - nyilatkozta tanítványáról Uli Wegner.

Az est másik érdekes mérkőzésére a korábbi WBA-világbajnok üzbég Ruszlan Csagajev és a sokáig az IBF kötelező kihívójaként számon tartott orosz Alekszander Povetkin között kerül sor, méghozzá a WBA világbajnoki címéért (címegyesítése után Vlagyimir Klicsko a szervezet szuperbajnoka lett).

"Izgalmas meccs lesz két azonos képességű bunyós között. Remek amatőr pályafutás van a hátuk mögött, világbajnoki érmek, sőt, Povetkin még olimpiát is nyert. A fizikális adottságaik is közel azonosak, de Ruszlan profiként is volt már világbajnok. Meggyőződésem, hogy ismét el fogja hódítani ezt a címe" - mondta Klaus-Peter Kohl, Csagajev promótere.