Vágólapra másolva!
Szeptemberben a lengyel Tomasz Adamek ellen lép legközelebb szorítóba a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú profiökölvívó-világbajnoka, Vitalij Klicsko. Az ukrán bunyós Adamek legyőzése után nagyon szeretné befejezni, amit öccse, Vlagyimir elkezdett, azaz kiütni a korábbi WBA-világbajnok David Haye-t.

"Megsemmisítem Haye-t. Ha kiáll ellenem, egy dolgot megígérek: a padlón fogja végezni és megkérdezem majd tőle, 'Ezúttal mi a kifogásod?" - nyilatkozta Vitalij Klicsko.

"Haye azt mondta, el volt törve a kislábujja, mikor kikapott Vlagyimirtől, de akkor már nem fog magyarázkodni, mikor én a padlóba döngölöm. A legfőbb ok, amiért ellene akartunk bokszolni, a világbajnoki címe volt, de ezúttal más, személyes okból szeretnék vele összecsapni."

Klicsko szerint Haye mocskos dumája világhírű, de most már fizetnie kell azért, amiket összehordott.

"A meccsek után általában összehaverkodunk az ellenfelekkel, minden más bunyóst tisztelek, hiszen ugyanazt a munkát végezzük. David Haye viszont, ahogy a szövegeiből lejön, nem tisztel bennünket, tehát mi sem úgy vélekedünk róla, ahogy a többi ellenfelünkről" - mondta Vitalij.

Profiboksz.hu