Vágólapra másolva!
Teljes erőbedobással készül szeptember tizediki találkozójára a korábbi félnehézsúlyú és cirkálósúlyú világbajnok Tomasz Adamek, aki nem mást, mint a WBC címvédőjét, Vitalij Klicskót hívja ki. A lengyel bunyós promótere úgy látja, a meccs kulcsa, hogy Adamek nem fél az ukrántól.

A lengyel bokszoló a cél érdekében a kesztyűzésekre két veretlen bunyóst, Malik Scottot és Deontay Wildert választotta magának.

"Wilder egy magas, erős bokszoló, úgy gondolom, hogy a vele való edzés nagyon jót fog tenni a felkészülésemnek. Malik Scott azért annyira nem magas, de elég keményen üt. Az edzőmmel nagyon örülünk, hogy velük dolgozhatunk" - mondta Adamek.

Kathy Duva, Adamek promótere szerint a lengyel bunyós nem fog megijedni Vitalij Klicskótól, mint sok más addigi ellenfele: "Ha megnézzük Vitalij ellenfeleinek a listáját, azonnal látható, hogy csak alig néhányan voltak, akik nem féltek tőle. Igaz, Chris Byrd sérülés miatt győzte le Klicskót, de szerintem ő nem volt beijedve. Lennox Lewis szintén nem félt tőle."

"Érdekesnek találom a helyzetet, hiszen szerintem Vitalijt megzavarta, hogy Tomasz láthatóan nem ijed meg tőle. Vitalij sokkal nagyobb, erősebb nála, és persze nagyobbat is üt. De már negyvenéves, ami szerintem döntő tényező lehet. Chris Byrd óta Adamek lesz Klicsko legmozgékonyabb ellenfele. Tomasz nem kap ki már azelőtt, hogy szorítóba lépne, mint David Haye-nél láttuk Vlagyimir ellenében" - prognosztizálta Duva.

Forrás: Profiboksz.hu