Vágólapra másolva!
A Magyar Hosszútávúszó Szövetség és a Balaton Masters Team augusztus 7-én, vasárnap rendezi a hagyományos országos bajnokságait is magában foglaló öbölátúszást, de ezúttal a szélvédett Fűzfői-öbölben.

A versenyre Balatonfűzfő és Balatonalmádi között kerül sor - tájékoztatta Németh Zsolt szervező az [origo]-t.

Augusztus 7-én a hagyományos 3,5 km mellett 5,5 km-es távon utánpótlás és felnőtt, valamint szenior korosztályokban rendezik meg a bajnokságokat, ahol az amatőrök is rajthoz állhatnak, mivel itt az olimpiai ötpróba 2012 sorozat állomásaként próbapontokat lehet szerezni.

A verseny házigazdája a sanghaji úszó-világbajnokságon 25 kilométeren meglepetésre bronzérmet szerzett Gercsák Csaba lesz. Mellette a szervezők meghívták a vizes vb-n szerepelt többi helyezett sportolót is.

Németh Zsolt szervező elmondta, mivel a versenyre a Balaton legvédettebb öblében kerül sor, és minden szélviszonyra van ideális útvonaltervük, nem is tervezik a halasztást, mivel a vízhőmérséklet várhatóan ideális lesz augusztus 7-én.

Bővebben itt olvashat a versenyről.

Egy másik úszóverseny keretében augusztus 13-án is rendeznek öbölúszást Balatonfüred és Tihany között, ennek részleteiről itt tájékozódhat.