Vágólapra másolva!
Ágyéksérülése miatt nem áll rajthoz 100 méteres síkfutásban a korábbi világcsúcstartó jamaicai Asafa Powell a Gyémánt Liga-sorozat pénteki állomásán, Londonban.

A szervezők közleménye szerint a 28 éves sprinter azt mondta, nem akar kockáztatni, mert a világbajnokság augusztus 27-én kezdődik a dél-koreai Teguban, és ha most súlyosabbá válna a sérülése, kétséges lenne, hogy a vb rajtjáig felépül-e.

"A múlt szombati, budapesti verseny óta érzem, hogy valami nincs rendben, de máig reménykedtem, hogy elmúlik a fájdalom" - idézte Powellt a közlemény. "Próbáltam kezeltetni a sérülést, de végül kénytelen voltam a visszalépés mellett dönteni. Sajnálom, hogy így alakult, mert Londonban mindig nagy élmény rajthoz állni, a szurkolók fantasztikusak itt, és ezúton is szeretném megköszönni a támogatásukat."

A jamaicai vágtázó 9,86 mp-cel nyerte múlt szombaton a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjat, és a világ idei legjobbja szintén az ő nevéhez fűződik: júniusban, Lausanne-ban 9,78 mp alatt futotta le a klasszikus távot.