Vágólapra másolva!
Az ausztrál Samantha Stosur után Serena Williams jutott be a döntőbe a 2,05 millió dollár összdíjazású, torontói keménypályás női tenisztornán. Az amerikai játékos szombaton két szettben verte a negyedik helyen kiemelt fehérorosz Viktorija Azarenkát. A mérkőzés 1 óra 17 percig tartott.

A korábbi világelső fiatalabbik Williams-nővér a 2010-es wimbledoni sikere óta két hete Stanfordban tudott először tornát nyerni, s most ismét esélye van erre.

Eredmény, elődöntő:
S. Williams (amerikai) - Azarenka (fehérorosz, 4.) 6:3, 6:3
Stosur (ausztrál, 10.) - Radwanska (lengyel, 13.) 6:2, 5:7, 6:2

A világelső szerb Novak Djokovic és a hatodik helyen kiemelt amerikai Mardy Fish került a döntőbe a 2,43 millió dollár összdíjazású, keménypályás montreali férfi tornán.

Fish a szerb Janko Tipsarevicet búcsúztatta két szettben, Djokovic pedig a nyolcaddöntőben a svájci Roger Federert legyőző francia Jo-Wilfried Tsongán jutott túl úgy, hogy 6:4, 3:0-s vezetésénél ellenfele karsérülés miatt visszalépett.

Fish remek sorozatot produkál idén keménypályás észak-amerikai tornákon: az eddigi 12 mérkőzéséből 11-et megnyert. A montreali viadal előtt a legjobb volt Atlantában és döntőt játszott Los Angelesben.

A wimbledoni diadala után a kanadai városban visszatért Djokovic szezonbeli 52. győzelmét aratta a szombati játéknapon.

Eredmények, elődöntő:
Djokovic (szerb, 1.) - Tsonga (francia, 13.) 6:3, 3:0-nál Tsonga visszalépett
Fish (amerikai, 6.) - Tipsarevic (szerb) 6:3, 6:4