Vágólapra másolva!
A 70 kg-os Mészáros Anett bronzérmet nyert a párizsi olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság pénteki versenynapján.

A Honvéd Európa-bajnoka - aki az előző három vb-n két ezüstöt és egy bronzot szerzett - a svájci Juliane Robra, a salvadori Veronica Mendoza, a luxemburgi Lynn Mossong és a japán Kunihara Joriko legyőzése után a hazai közönség előtt szereplő, olimpiai ezüstérmes és kétszeres világbajnok Lucie Decosse-szal találkozott, akit eddigi négy meccsükön csak egyszer tudott legyőzni. A 24 éves magyar sportoló ezúttal sem tudott javítani a mérlegen, mivel egy-egy intést követően, 2:15 perc elteltével a francia egy horogdobásra ippont kapott, és nyert.

Decosse után Mészáros a bronzmeccsen a szintén Európa-bajnok, kétszeres vb-harmadik szlovén Rasa Srakával csapott össze, akivel 2-2-re állt a különpárharcuk.

Az ötödik csata egy-egy intéssel indult, majd sokáig meddő tusakodás folyt, de fél perccel a vége előtt eldőlt a találkozó. A 24 éves magyar földre dobta ellenfelét, az akcióra előbb a szlovénnak írtak jukót, majd vazaarit, aztán a döntés Mészáros neve mellé került, ám a bírók hamarosan visszaminősítették jukóra. Sraka lenn maradt a földön, a lábát fájlalta, és megpróbálkozott ugyan a folytatással, 17 mp-cel a mérkőzésidő lejárta előtt jelezte: feladja a küzdelmet.

Mészáros sorozatban negyedik vb-jén állhatott dobogóra, és a magyar cselgáncssport 15. bronzérmét szerezte. Szintén pénteken a 78 kg-os Joó Abigél a hetedik helyen végzett.