Vágólapra másolva!
Csalódást keltve a világranglista-vezető Kővágó Zoltán, valamint Fazekas Róbert sem jutott tovább a diszkoszvetés hétfői selejtezőjéből a tegui atlétikai világbajnokságon.

Az athéni olimpián ezüstérmes Kővágó - aki 69,50 méterrel idén a legjobb, és most is dobogóesélyesnek számított - a kvalifikációban 62,16 métert dobott, ez csoportjában a hetedik, összesítésben pedig a 15. helyhez volt elegendő, így nem került a 12-es döntőbe. A fináléhoz 62,38 méter kellett volna. Fazekas három érvénytelen kísérlettel esett ki.

"Nagyon sajnálom, mert nagyon sok munka van bennem, úgy gondolom megtettem mindent azért, hogy idén jó eredményt érjek el" - mondta a magyar szövetség honlapjának Fazekas. "Az egész évem nagyon rossz volt, a versenyeken nem tudtam kellő önbizalmat szerezni. Az, hogy nem volt sikerélményem, egyre nagyobb nyomást gyakorolt rám, és most csúcsosodhatott ki. A selejtező előtt jól melegítettem, jól is éreztem magam. Az első dobás is jó lett volna, csak belevágtam a hálóba. Most át kell gondolni a történteket, főleg fejben ki kell pihenni, aztán neki állni újra, mert engem még alázatosabb munkára sarkal ez a balszerencsés verseny."

A hétpróbázó Farkas Györgyi a 28-as mezőnyben két szám után 1912 ponttal a 24. helyen áll. A 100 m gáton 14.32 mp alatt ért célba, ezzel utolsó lett, míg magasugrásban 1,80 métert teljesített, ezzel a szám harmadikja volt.