Vágólapra másolva!
December 17-én védheti meg először a WBA nehézsúlyú világbajnoki címét a legutóbb Ruszlan Csagajevet legyőző Alekszandr Povetkin (22-0, 15 KO), méghozzá a 49 éves bokszlegenda, Evander Holyfield (44-10-2, 29 KO) ellenében.

A Boxingnews24.com szakportál szerint a találkozóra Zürichben, Svájcban kerülne sor, ami nem jó ómen Holyfield számára, hiszen 2008-ban ugyanitt, ugyanezért a címért bokszolt egy szintén Sauerland-bunyós, Nyikolaj Valujev ellen, és ugyan a veterán legenda többet tett a győzelemért, mint az orosz óriás, a pontozók mégsem őt hozták ki nyertesnek.

Holyfield a Ring Tv-nek elismerte, hogy folynak tárgyalások egy esetleges mérkőzésről, de számára még egyelőre az októberi csata a fontosabb.

Az amerikai a tervek szerint október 22-én Johannesburgban lép szorítóba a 42 éves Francois Botha (48-5-3, 29 KO) ellen, akit tavaly áprilisban a nyolcadik menetben ütött ki.

"Tárgyaltam Povetkinékkel, de mondtam nekik, nem tudok annyira előre tervezni, hiszem még vár rám egy mérkőzés. Attól nem félek, hogy nem tudnak jó pénzt fizetni a csatáért, de meg kell érteniük, egyszerre csak egy harcra tudok készülni és figyelni."

Forrás: Profiboksz.hu