Vágólapra másolva!
Szeptember 17-én Floyd Mayweather a WBC váltósúlyú bajnoka, Victor Ortiz ellen bokszol, és javítani szeretne a súlycsoportban elért KO-mérlegén, eddigi hét meccséből ugyanis csak kettőt nyert kiütéssel.

"Agresszív leszek, menni fogok folyamatosan előre. A kiütésre fogok menni, garantálom, hogy ez a meccs nem megy majd végig" - idézte a Profiboksz.hu szaklap Floyd Mayweathert, aki pályafutása során még soha nem kapott ki, és az eddigi 41 meccséből 25-öt KO-val nyert meg.

A 34 éves amerikai elárulta: kőkeményen készült a mexikói-amerikai riválisa elleni összecsapásra: "Ezért csináltam végig most pályafutásom leghosszabb edzőtáborát, hogy biztosan készen legyek egy 10 évvel fiatalabb ellenfélre. A ringrozsdát ez idáig nem éreztem, csupán arra koncentrálok, ami a dolgom. Mindig próbálok fegyelmezett lenni, és formában tartani magamat."

Victor Ortiz - aki eddigi 33 meccséből 29-et megnyert, 22-szer KO-val győzött, kétszer kikapott, kétszer pedig döntetlent ért el - korábban öregnek nevezte Mayweathert. "Hozok majd azért egy sétapálcát a kivénhedt ellenfelemnek, nehogy nagyon meghúzza a hátát. A legjobb Mayweathert akarom, nem azt, akinek a sebessége és az ereje már a múlté. Ő már egy lejárt lemez. Szeptember 17-én valakinek a karrierje befejeződik, valakié pedig szárnyalni kezd."