Vágólapra másolva!
Rafael Nadal számára személyes emléket jelent a szeptember 11-i terrortámadás. A spanyol teniszező néhány hónappal korábban járt az ikertornyokban, a támadás idején pedig 13 meccslabdája ellenére elbukott egy fontos meccset. Az idei US Open női döntőjét éppen a merénylet évfordulóján rendezik, Nadal másnap játszik Novak Djokoviccsal, de csak mert az elmúlt napok New York-i esőzései miatt csúszott a program.

Rafael Nadal 2001. szeptember 11-én is játszott, és a mai napig elevenen emlékszik rá, mi történt: "Éppen az első ATP-pontjaimért játszottam Madridban, és annak ellenére kikaptam Guillermo Plateltől, hogy 13 meccslabdám volt. Nagyon szomorúan mentem be az öltözőbe, fontosnak éreztem az első ATP-pontokat, de aztán megláttam a tévében, mi történt, és egyetlen másodperc alatt elfelejtettem a teniszt."

Nadalnak New York nem csak egy a világ rengeteg városa közül, ahogyan a brit Guardian című lapnak nyilatkozott: "Néhány hónappal korábban jártam az ikertornyokban, felmentem a tetőre. Nagyon megrázott a hír, amikor láttam a tévében."

A tragédia tizedik évfordulóján Nadal döntőt játszott volna, ha a New York-i esőzések miatt nem csúszik egy napot a befejezés. Így szeptember 11-én, vasárnap a hazaiak világklasszisa, Serena Williams találkozik az ausztrál Samantha Stosurral a női döntőben, míg Nadal hétfőn meccsel majd a világelső Novak Djokoviccsal.