Vágólapra másolva!

A lovaglás után is vezetnek a magyarok az öttusa-vb-n

A lovaglás után megőrizte vezető helyét a magyar női váltó a moszkvai öttusa-világbajnokságon, de olyan szoros az élmezőny, hogy nagyon jó teljesítmény szükséges a kombinált számban az éremszerzéshez.

Tóth Adrienn lova három, Kovács Saroltáé és Gyenesei Leiláé egy-egy akadályt vert, az 1100 pontos eredménnyel így 3092 pontja van a triónak. A közvetlen riválisok mellett az ukránok és a németek is jobban lovagoltak, így összesűrűsödött az élmezőny.

A magyarok előnye mindössze két pont a csehek előtt, ami azt jelenti, hogy egyszerre rajtolnak majd, a harmadik britek pedig három mp múlva követik őket.

Rajtuk kívül a fél perc hátrányban lévő, a Moszkvában már kétszeres világbajnok Viktoria Terescsuk vezette ukránok és a hagyományos csapatversenyben első németek is veszélyesek lehetnek a dobogóért folyó harcban.

Összehasonlításképpen: a klasszikus csapatversenyben 132 pont volt a magyar együttes előnye, de ezt a lövészettel nehezített futás során sikerült megtartani, akkor a németek nyertek a magyarok előtt.

A kombinált szám magyar idő szerint 15.30-kor rajtol.

Az állás három szám után:
1. Magyarország 3094 p
2. Csehország 3092
3. Nagy-Britannia 3080
4. Ukrajna 2956
5. Németország 2932