Vágólapra másolva!
Az egykor Muhammad Alit edző Angelo Dundee elismeri, hogy Vitalij Klicsko a kor legjobb bokszolója, de szerinte tanítványa legyőzte volna annak idején.

A hétvégén negyvenedik kiütéses sikerét aratta Vitalij Klicsko, a WBC nehézsúlyú világbajnokának KO-aránya minden idők legjobbja, és amióta visszatért, menetet sem veszített ellenfeleivel szemben.

Ahhoz, hogy Klicsko a jelenkor legjobbja, nem férhet kétség, de mi a helyzet a régi idők legjobbjaival, milyen helyet foglal el közöttük, vajon mire ment volna például a legendás Muhammad Ali ellen?

Utóbbi edzője, Angelo Dundee nemrég töltötte be kilencvenedik életévét, de továbrra is naprakész a jelenkor történéseit illetően, és pontosan, objektíven felvázolta, hogy Klicsko mire számíthatott volna egykori tanítványa ellen.

"Vitalij nagyszerű bokszoló, ma a legjobb, de Muhammad Ali ugyanazzal a stílussal győzte volna le, mint ahogy a többi ellenfelével is tette. Muhammad ki-be ugrált volna, oldalról oldalra mozgott volna, közben szurkált volna a jabjeivel, és gyors kombinációkat indított volna. Vitalij a jabjére támaszkodik, de Muhammad elkerülte volna, és a sajátjaival talált volna, újra és újra" - mondja Dundee, aki szerint az ukrán jobb keze sem okozott volna komoly fejtörést minden idők egyik legjobbjának.

"Vitalij sosem találta volna el jobb kézzel. Muhammad túl gyors volt és könnyedén elkerülte volna ezeket a jobbegyeneseket. Muhammad ellenfelei sosem tudták igazán felfogni, hogy mennyire is gyorsak Ali reflexei. Nem becsülöm alá Vitalijt, de valószínűleg Ali sokkolta volna, csúnya meccs lett volna Muhammad sima pontozásos győzelmével, vagy a bíró állította volna le, mikor Vitalij már túl sokat szedett be. És mondom ezt úgy, hogy semmit nem akarok elvitatni Vitalijtól, különleges bokszoló, de itt szimplán csak a stílusok különbözőségéről van szó" - folytatta az edzőlegenda, hozzátéve, hogy Klicsko még ennél is jobb lehetne a mai mezőnyben.

"Sokkal több van benne, amikor jabel, akkor visszahúzza magát, és nem indít elég felütést, pedig az ellenfelei mind próbálnak behajolni elé. A balhorgát is fejlesztenie kellene, csak ezt látjuk, jab, jab, jobbegyenes. Szüksége lenne egy jó horogra."

Forrás: Profiboksz.hu