Vágólapra másolva!
Az október 10-én kezdődő sanghaji férfitenisztornán leülnek egymással a világ legjobb teniszezői, hogy megvitassák, mit tehetnének a 2012-es versenynaptár megváltoztatásáért. Andy Murray szerint az sem elképzelhetetlen, hogy a sztárok sztrájkba lépnek.

A zsúfolt tenisznaptár miatt az októberi, sanghaji tenisztornán közös megbeszélést tart négy élteniszező, nyilatkozta a BBC-nek Andy Murray. A brit teniszező szerint Rafael Nadal, Roger Federer és Andy Roddick is nyitott arra, hogy átértékelve az ATP menetrendjét reagáljanak a versenynaptárra.

Jelenleg az ATP Tour-részvétel feltétele, hogy a teniszező szerepeljen a négy Grand Slam-viadalon, a nyolc Masters-tornán, a tizenegy ATP 500-verseny közül minimum négyen, illetve az év végi, ATP-világbajnokságon. Ez a húszhetes évi versenyprogramból tizenhetet elvisz, a sok edzés és utazás mellett így nem marad idő a pihenésre, regenerálódásra.

Murray szerint az sem kizárt, hogy céljaik eléréséért sztrájkba is lépnek.

"Le kell ülnünk a profi játékosok szövetségével (ATP) és a Nemzetközi Teniszszövetséggel (ITF), meg kell nézni, van-e lehetőség a megállapodásra. Ha nincs, akkor lépnünk kell" - nyilatkozta.