Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt lehetséges következő ellenfele, a kanadai Jean Pascal ismét, immár harmadik alkalommal is megmérkőzne az amerikai Bernard Hopkinsszal, aki májusban megfosztotta őt a Boksz Világtanács (WBC) félnehézsúlyú világbajnoki címétől.

Pascal menedzsere, Yvon Michel kedden arról beszélt: az HBO televíziós csatorna illetékesei jelezték neki, hogy amennyiben bokszolója túl lesz a Tavoris Cloud elleni meccsen, jövőre Hopkinsszal vagy Chad Dawsonnal találkozhat.

A veretlen Erdei szempontjából ez a nyilatkozat némi aggodalomra adhat okot, mivel a korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú világbajnok magyar bunyós éppen kedden nyilatkozta azt, hogy valószínűleg Pascallal, a Nemzetközi Bokszföderáció övét birtokló Clouddal, vagy a Boksz Világszövetség (WBA) királyával, a kazah Bejbut Sumenovval mérkőzhet legközelebb.

Pascal legutóbbi két meccsét vívta Hopkinsszal, aki ellen tavaly decemberben döntetlent ért el, májusban azonban kikapott tőle. A 46 éves Hopkins október 15-én Los Angelesben lép ringbe Dawson ellen.