Vágólapra másolva!

Dobrádi Zsolt kiesett a boksz-vb-n

Magyar szempontból nem indult jól a már hétfőn elkezdődött olimpiai kvalifikációs ökölvívó-világbajnokság Bakuban, ahol a keddi nap egyetlen magyarja, Dobrádi Zsolt kikapott, és ezzel kiesett.

Az 52 kg-ban szereplő, mindössze 20 éves újonc sima, 24-8-as pontozással kapott ki az indiai Surahjoy Mayengbamtól, aki így bejutott a legjobb 32 közé.

Kovács László szövetségi kapitány szerint Dobrádi az ökölvívók legfontosabb tulajdonságával, a küzdeni tudással rendelkezik, a többi pedig "majd csak megjön idővel".

"Élete első felnőtt világversenyén még hiányzott a tapasztalat, a rutin, viszont a harcossággal nem volt gond" - nyilatkozta a szakvezető. - Akadnak még hiányosságai Zsoltnak, ezeket ki kell javítani, és akkor jövőre már megállhatja a helyét. Gyorsaságban, keménységben fejlődnie kell, az összetett ütéseket sűrűbben kell használnia."

A huszadik évében járó érdi fiatalember szomorú volt a találkozót követően: "Roppant csalódott vagyok, bíztam abban, hogy két-három meccset nyerek, és talán az olimpiai kvalifikációért is versenyben lehetek. Sajnos, nem így történt. Gyors, pattogós volt a srác, igazából nem tudtam vele mit kezdeni. Ügyes, rutinos bokszoló, viszont erősnek nem éreztem, egyszer sem tudott tisztességesen megütni. Most egy kicsit elment a kedvem, de majd csak kiheverem ezt a kudarcot."

A 10 fős magyar válogatottból szerdán Kalucza Norbert (56 kg) és Szellő Imre (81 kg) lép kötelek közé, mindketten a legjobb 32 közé jutásért bokszolnak.