Vágólapra másolva!
Hamarosan bejelenti visszavonulását az egykori világelső Dinara Szafina, nyilatkozta róla bátyja, a korábbi Grand Slam-győztes teniszező, Marat Szafin. Az orosz teniszezőnő hátfájdalmai nem enyhültek, bár hétfőre még orvosi konzíliumra utazik Németországba, testvére szerint befejezi pályafutását.

"Nem akarom magamat és a testemet további tortúrának kitenni" - nyilatkozta augusztusban Dinara Szafina, aki akkor jelezte, krónikus hátfájdalmai miatt idén már nem lép pályára. A 25 éves egykori világelső teniszező bátyja, Marat Szafin ennél továbbment, amikor azt mondta, húga hamarosan bejelenti visszavonulását.

"Dinara két éve Pekingben sérült meg először, azóta csak szenved. Többször megpróbálkozott a visszatéréssel, de ezzel csak saját magának okozott még több problémát" - mondta Szafin. "A testvére vagyok, tudom, hogy esélye sincs a visszatérésre."

Szafina még reménykedik, blogjában azt közölte, hétfőn Németországba utazik, hogy újabb az orvosi vizsgálaton vegyen részt.

A 25 éves klasszis korábban 26 héten át vezette a világranglistát úgy, hogy egyetlen Grand Slamet nem tudott nyerni: háromszor ugyan döntőbe jutott, de a Roland Garroson (2008, 2009) és az ausztrál nyílt teniszbajnokságon (2009) is kikapott.