Vágólapra másolva!
A magyarok közül csupán Mohamed Aida tudott meccset nyerni a női tőrözők versenyében a cataniai vívó-világbajnokságon.

Mohamed előbb a 64 között a kínai Szün Csaót, majd a német Sandra Bingenheimer győzte le, a 16 között azonban két tussal kikapott a francia Corinne Maitrejeantól. A többi magyar, Varga Gabriella, Knapek Edina és Kreiss Fanny meglepetésre már az első fordulóban búcsúzott.

"El vagyok keseredve, csak az vigasztal valamennyire, hogy elsősorban a csapat eredményes szerepléséért jöttünk ide" - kezdte értékelését Knapek Edina.

"Még soha nem kaptam ki ilyen szintű vívótól, egy kanadaitól egyszerűen nem lett volna szabad vereséget szenvedni. Az elején hagytam elmenni, nem jó távolságokról indítottam az akcióimat, ő meg bele-beleszúrt ezekbe. Úgy voltam, hogy majd a következőt megcsinálom, aztán a következőt, csakhogy egy idő után már nincs következő. Ezzel együtt kiegyenlítettem, sőt vezettem is, aztán megint valahogy ő talált el, és a ráadásban is bizonytalan voltam. Tulajdonképpen végig ez érződött. A combsérülésem miatt két és fél hétig nem edzettem rendesen, talán emiatt vívtam határozatlanul. Nem tudtam, mire leszek képes, nem volt bennem az a magabiztosság, amivel nekiugorhattam volna."

Ezek után Solti Attila is csak a csapatversenyben bízik. "Sajnálom a három vereséget, mert mindhárom lány megnyerhette volna az asszóját. Ugyanakkor bízom benne, hogy a csapatversenyben javítanak majd" - mondta a szövetségi kapitány.